Når du burde ta bilde av månen

Du har sikkert vært ute en måneskinnsnatt, tittet opp på himmelen og sett en måne du syntes så eksepsjonelt fin ut akkurat da. Du tar frem kameraet for å forevige dette, men opplever at månen ender som en liten og flekk på det endelige bildet.
Her får du derfor noen smarte triks for når og hvordan ta bilde av månen.

pictures of the moonØnsker du å ta de beste bildene av månen kan det være lurt å investere i et speilreflekskamera. Å ha godt fotoutstyr er viktig for å ta gode bilder av månen. Sett kamera på et stativ. For å få så nært bilde av månen som mulig anbefales det å bruke et telelinsekamera på minst 200 millimeter.

Prøv deg litt frem med innstillingene. Når på døgnet du fotograferer og hvilket motiv du velger vil påvirke resultatet.

Skulle du ikke ha tilgang på kamerautstyr kan du likevel følge med på når forholdene for å ta bilde av og se månen er best.

Månen går i en oval bane rundt jorden, og derfor varierer det hvor nærme månen befinner seg. Det varierer også hvor store deler av månen vi ser og hvor store deler av den som er i skyggen av jorda.

Når det er fullmåne samtidig som månen er på sitt nærmeste, vil månen virke ekstra stor. Dette kalles en supermåne. Mange benyttet anledningen til å ta bilder av supermånen høsten 2016.

Ønsker du å ta bilde av enten fullmånen eller en halvmåne må du følge med på kalenderen for når de oppstår. Månen går også opp og ned, og er ikke synlig hele døgnet. Sjekk denne siden for å følge med på hvor månen befinner seg til enhver tid.

Det burde være klart vær med minst mulig skyer for å få klare bilder av månen. Noen skyer kan derimot skape spennende stemninger. Men er det helt overskyet vil du trolig ikke klare å se månen.