Sist mandag (2) ble godkjenningen fra National Health Surveillance Agency (Anvisa) av den første ukentlige injeksjonen for behandling mot fedme offentliggjort .

Legemidlet Wegovy kan markedsføres på resept og dets registrering ble publisert i Unionens offisielle gazette, i en resolusjon signert av daglig leder for biologiske produkter, radiofarmasøytiske midler, blod, vev, celler, organer og avanserte terapiprodukter.

Som beskrevet av Anvisa er den aktive ingrediensen i stoffet semaglutid, og det er en injiserbar løsning, som må administreres en gang i uken. Indikasjonen er at bruken av Wegovy skjer sammen med en diett med lavt kaloriinnhold og med utøvelse av fysiske øvelser.

Medisinen kan kjøpes for vektkontroll, inkludert tap og vedlikehold i tilfelle av overvektige eller overvektige voksne , forutsatt at de har minst én komorbiditet relatert til kroppsmasse, slik som dysglykemi, hypertensjon eller kardiovaskulær sykdom.

Vektreduksjon bør skje gjennom effekten av stoffet , som skal redusere energiinntaket ved å øke metthetsfølelsen og redusere sultfølelsen. Den ukentlige påføringen skyldes utviklingen av injeksjonen med lav eliminasjonshastighet.

Presidenten for Brazilian Society of Endocrinology and Metabology (SBEM), Paulo Miranda, påpeker at farmakologisk terapi bør baseres på endringer i livsstil og endokrinologisk medisinsk oppfølging og tverrfaglig team.

“Målet er at hele prosessen med behandling og kontroll av pasientenes komorbiditeter blir oppfylt, og genererer gevinster i helse og bevaring, med en global forbedring av pasientens generelle tilstand og ikke bare som en numerisk visjon om vekttap eller til og med estetikk  , våken.

Foreløpig er det anslått at omtrent 100 millioner mennesker er overvektige og 41 millioner lever med fedme i landet.

Fortsatt ifølge Anvisa er semaglutid allerede godkjent for salg i USA, EU, Japan, Canada, Brasil og i andre land under handelsnavnene Ozempic (subkutan rute) og Rybelsus (oral rute). Den første godkjenningen var for Ozempic, som er indisert for å forbedre glykemisk kontroll hos voksne med type 2 diabetes mellitus.

Prisen på injeksjonen vil fortsatt være definert av Medicines Market Regulation Chamber (CMED).

Den produseres av legemiddelselskapet Novo Nordisk, og ifølge Anvisa bør faktorer som distribusjonslogistikken til produsenten og forhandlerne påvirke fristen for å gjøre den tilgjengelig for forbrukerne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here