I dag husker vi sjelden at tidligere, for å komme til flyplassen, var det nødvendig å gå gjennom en vanskelig og stressende reise. På 2000-tallet vokste antallet biler i hovedstaden raskt, og spørsmålet dukket opp om hvordan man kom seg til luftknutepunktene komfortabelt og i tide. I 2005 ble det besluttet å knytte Moskvas flyplasser til sentrum med et jernbanesystem som skulle hjelpe passasjerene med å komme til innsjekkingsskrankene i tide. Om historien til utviklingen av Aeroexpress, som feirer 18-årsjubileum i dag, i selskapets materiale.

Praktiske overføringer

Opprinnelig ble høyhastighets aeroexpress sendt til flyplasser fra sentralstasjoner: fra Paveletsky – til Domodedovo, fra Savelovsky, senere fra Belorussky – til Sheremetyevo, fra Kievsky – til Vnukovo. Med utviklingen av det offentlige transportnettverket og fremveksten av nye utvekslingskretser, begynte rutenettet å endre seg i samsvar med passasjerenes forespørsler: mellomstopp ble introdusert. Dette gjorde det mulig å forbedre tilgjengeligheten til tog til flyplassen – reisende har nå muligheten til å velge et praktisk sted å gå ombord på toget, foreta raske overføringer til metroen, Moskva sentralring (MCC) og andre typer bakketransport.

De første mellomstoppene dukket opp i 2018 ved Okruzhnaya på ruten til Sheremetyevo og ved Verkhnye Kotly i Domodedovo-retningen. Begge stasjonene er kombinert med MCC-stasjonene med samme navn.

En alvorlig transformasjon fant sted et år senere: Aeroexpress ble integrert med Moskvas sentrale diameter D1, og ruten ble utvidet til byen Odintsovo. Takket være denne innovasjonen ble det mulig å komme til Sheremetyevo lufthavn direkte og på fast tid, ikke bare fra Belorussky jernbanestasjon og Okruzhnaya, men også fra 12 D1-stasjoner: Odintsovo, Bakovka, Skolkovo, Nemchinovka, Setun, Rabochy Poselok, Kuntsevskaya, Slavyansky Boulevard, Fili, Testovskaya, Begovaya, Savelovskaya, som til sammen har overføringer til 10 metrolinjer, inkludert MCC på Okruzhnaya og Big Ring Line på Savelovskaya.

I 2021 dukket stoppet også opp i Vnukovo-retningen – ved Aminyevskaya TC fikk passasjerene muligheten til å gå gjennom undergangen til stasjonen til Big Circle Line på metroen i løpet av få minutter.

For å komme til noen av de tre hovedflyplassene i Moskva, trenger passasjerer i dag ikke å gå til sentralstasjonene, hvis dette ikke er på vei, kan de bygge den mest praktiske ruten ved å bruke den nærmeste stasjonen.

Moderne rullende materiell

For maksimal komfort for de reisende bruker selskapet gjennom hele sin virksomhet tog som er spesielt tilpasset turer til flyplassen. Alle bilene har myke seter, bagasjeplasser, toalettrom og er fullt tilrettelagt for reisende med begrenset mobilitet.

Aeroexpress

I 2017 var Aeroexpress den første i Russland som lanserte elektriske to-dekkstog – de ble produsert i henhold til en spesiell teknisk spesifikasjon, tatt i betraktning kravene til transport mellom flyplassen og byen. Togene er utstyrt med moderne teknologi: et luftdesinfeksjonssystem, de nyeste trafikksikkerhetsanordningene, en heis for å flytte passasjerer i rullestol mellom etasjene.

De har også alt du trenger for en komfortabel tur – praktiske bagasjehyller og mulighet til å plassere en koffert rett under setene, forbedrede toalettrom, stellebord, stikkontakter i hver bil, gratis Wi-Fi, spesielle kleskroker på hvert sete, komfortable forretningsbiler med ergonomiske seter og økt avstand mellom setene.

Aeroexpress var den første blant private transportører i forstadspassasjertjenesten som uavhengig betjener de opererte togene for å sikre sikkerheten og reisekomforten. For å gjøre dette, i 2012, ble Ilyich Locomotive Depot leid, som selskapet utstyrte for sine egne behov og betjener der ikke bare sitt eget rullende materiell, men også togene til Central Suburban Passenger Company.

Til flyplassen med ekspressbuss

I tillegg til jernbaneforbindelser, utvikler Aeroexpress samtidig busstransport til flyplasser. Selskapet opererer på to ruter: mellom Khovrino metrostasjon og Sheremetyevo flyplass og mellom Domodedovskaya metrostasjon og Domodedovo flyplass. Busser går daglig og går hvert 15.-20. minutt avhengig av retningen. Til tross for trafikken, når nøyaktigheten av rutetider på Aeroexpress bussruter 99%. Passasjerer fraktes med komfortable busser der bagasjen kan plasseres. Holdeplassene er beleilig plassert rett ved siden av metro- og flyplassutganger. En tur til Sheremetyevo vil ta 20 minutter på en bomvei, til Domodedovo – 30-40 minutter.

Aeroexpress buss

Service kvalitet

Aeroexpress understreker at de streber etter å opprettholde passasjertjenester på høyeste nivå og garantere passasjeren at han kommer til flyplassen i tide. Hvis et fly blir savnet på grunn av en togforsinkelse underveis, kompenseres en person ikke bare for prisen på en Aeroexpress-billett, men også for prisen på en flybillett, og i noen tilfeller et hotell.

For bevegelseshemmede i terminaler og tog er det gitt nødvendige forutsetninger for et barrierefritt miljø, i mange år har den gratis eskortetjenesten «Personlig assistent» vært i drift.

Aeroexpress tilbyr sine passasjerer et fleksibelt billettsystem; billetter kan kjøpes online, på jernbanestasjonens billettkontorer og på flyplassen. Du kan betale for Aeroexpress-billetter med Troika-kortet, som er kjent for Muscovites, samt ved hjelp av en ny tjeneste – ved biometri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here