I en digital tidsalder er evnen til å skrive raskt og nøyaktig på en datamaskin en uvurderlig ferdighet. Touchmetoden tilbyr en omfattende tilnærming til å lære og forbedre skriveferdigheter, ideell for både barn og voksne. Denne metoden fokuserer på flere nøkkelområder:

  1. Hastighetstest: Det er viktig å kjenne til ens nåværende skrivehastighet for å måle fremgang​​.
  2. Fingerplassering: Korrekt fingerplassering er grunnlaget for effektiv skriving. Bruk av hjemmeknappene (ASDF for venstre hånd og JKLØ for høyre hånd) er sentralt, og det å føle humper på ‘F’ og ‘J’ knappene hjelper med å holde orienteringen på tastaturet​​.
  3. Tastaturtrening uten å se: Å trene på å skrive uten å se på tastaturet ved å bruke et virtuelt tastatur under tekst på skjermen, forbedrer nøyaktigheten og hastigheten over tid​2​.
  4. Korrekt Sittestilling: Å opprettholde en ergonomisk riktig stilling mens man skriver, er viktig for å unngå belastningsskader. Dette inkluderer å holde føttene flate på gulvet og ryggen rett​2​.
  5. Spesiell Fordel for Barn: En dansk studie har vist at barn, inkludert de med dysleksi, kan forbedre sine skriveferdigheter betydelig gjennom touchmetoden​3​.
  6. Måling av Fremgang: Det er mulig å overvåke fremgang ved å bruke ‘Statistikk’ funksjonen etter hver øvelse​.
  7. Regelmessig Øving: Regelmessig øving gir best resultat. Det anbefales å spre øvelsene over flere dager i uken, og eventuelt bruke digitale verktøy som Google Kalender for å holde styr på øvelsesplanen​​.Touchmetoden

Å mestre touchmetoden kan gi betydelige fordeler, både i form av økt effektivitet i nesten enhver jobb som involverer skriving på datamaskin, og i reduksjon av skrivefeil. De som ikke er dyktige til å skrive, blir ofte tvunget til å lete etter bokstavene på tastaturet, noe som kan hemme kreativ tenkning og produktivitet​​.

Ved å tilegne seg disse ferdighetene, kan en forbedre både skrivehastighet og nøyaktighet, noe som igjen kan føre til en mer effektiv og produktiv bruk av datamaskiner i både profesjonelle og personlige sammenhenger.

Touchmetoden norsk tastatu

Touchmetoden

For mer informasjon: https://www.skrivhurtigt.dk/norsk/norsk.htm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here