Reborn-dukker, også kjent som “lifelike baby dolls”, er dukker som er laget for å se ut som nyfødte spedbarn, og de kan virkelig lure øyet. Med fine små ansiktstrekk, myk og realistisk hud og hår som føles ekte, kan disse dukkene ta pusten fra oss med hvor livaktige de virker. Selv de minste detaljene, som øyenvipper, negler og hudfold, er nøye håndmalt for å ligne på et ekte spedbarn så mye som mulig.

Reborn-dukker ble først populære på 1990-tallet da kunstnere begynte å modifisere fabrikkproduserte dukker for å gi dem en mer realistisk baby-lignende kvalitet. I dag er det en hel industri av kunstnere som lager disse nydelige babyersatsene formet av vinyl og andre materialer, og bruker avanserte malingsteknikker for å gjenskape alle kroppens fine detaljer. Noen reborn-dukker har til og med mekanismer som lar dem lukke øynene eller produsere lyder.

Populariteten til reborn-dukker fortsetter å vokse, og samlerne er svært lidenskapelige. Mange oppfatter dukkene som et erstatningsbarn, spesielt de som har opplevd barnløshet eller tapt et barn. Andre kjøper dem bare for skjønnhetens skyld eller for å bruke dem til fotografering. Uansett årsak er det ikke vanskelig å forstå tiltrekningen – den utrolige realismen og følelsen av liv er fascinerende.

Vår erfaring med reborndukke.com

Nylig kjøpte vi vår første reborn baby dukke fra nettbutikken reborndukke.com, og vi må si vi er veldig imponert over kvaliteten. Dukken heter Lucy og ble laget av den talentfulle kunstneren Eva Brychova. Lucy har nydelig nyfødt rosahud, fin babyhår og øyne av glass som ser utrolig ekte ut.

dukker som ser ekte ut

Bestillingsprosessen på reborndukke.com var enkel og kundeservicen var glimrende. De svarte raskt på alle spørsmål vi hadde før kjøpet, og dukken ble nøye pakket for frakt. Leveringen gikk raskt og da vi pakket opp Lucy, kunne vi nesten ikke tro øynene våre over hvor virkelig hun så ut.

Alle detaljene, fra de bitte små neglene til hårets fint mønster på hodet, ser helt perfekt ut. Huden er så myk at du bare må klemme kinnet hennes, og kroppen har en fin vekt som en ekte baby. Noen ganger når vi kikker på Lucy må vi minne oss selv på at hun faktisk ikke er ekte!

Etter vår erfaring er reborndukke.com en utmerket nettbutikk for å kjøpe høykvalitets reborn dukker til en fornuftig pris. Kundeservicen er fremragende og de har et bredt utvalg av dukker fra mange talentfulle kunstnere over hele verden.

Vi er svært fornøyde med vår søte Lucy og anbefaler absolutt reborndukke.com til alle som ønsker å kjøpe en mest mulig realistisk reborn baby dukke. Disse babyene ser virkelig levende ut, så forbered deg på å forelske deg!

Hva er reborn dukker?

Reborn dukker refererer altså til svært realistiske dukker som er laget for å ligne nyfødte spedbarn. De kalles “reborn” fordi prosessen med å lage dem innebærer at kunstneren transformerer en fabrikk-laget vinyl babydukke ved å male den for å ligne ekte hud, legge til hår og gi den andre livaktige detaljer. Dette gjør at dukken nærmest “gjenfødes”.

De mest imponerende reborn dukkene er laget av dyktige kunstnere og kan selges for tusenvis av kroner. Noen samler på dem som verdisaker, mens andre kjøper dem som trøst etter å ha mistet et barn. Ofte gir eiere dukkene navn og behandler dem som levende vesener.

Malingsteknikken bak reborn dukker
Den avanserte malingsteknikken som brukes på reborn babyer er det som virkelig gir dem deres realistiske kvalitet. Kunstnerne begynner med å velge en vinyldukke med fine ansiktstrekk.

Det første steget i prosessen er å ta fra hverandre dukken helt og prikke hull på overflaten av vinylhodet og kroppen med en spesiell nål som ikke lager store hull. Deretter males plastoverflatene med spesielle malingstyper lagvis for å etterligne blodårer, pigmentering, hudtone og andre hudnyanser som finnes på mennesker.

De bruker også andre teknikker som veining, stippling og dry-brushing på en veldig nøyaktig måte for å gi huden tekstur og dybde. Negler, lepper og øyne males også nøye for å fullføre baby-utseendet. Til slutt settes hodet, armer og bein sammen igjen til en hel kropp og hår i rotting eller mohair tilsettes.

Noen reborn artister tilføyer ekstra fine detaljer ved å sette inn mekanismer som lar dukkens bryst heve og senke seg for å etterligne pust, eller øyne som åpner og lukker seg. Alt dette gir en utrolig virkelighetstro baby som kan lure selv den mest kritiske øye.

Hvorfor er reborn dukker så populære?

Det er flere grunner til at reborn dukker har blitt så populære de siste årene. For det første er de utrolig realistiske, mye mer enn vanlige lekedukker. De ligner virkelig på nyfødte babyer i alt fra vekt og størrelse til fine ansiktstrekk og myke kropper.

For noen eiere er denne hyper-realismen terapeutisk. De som har mistet et barn eller sliter med infertilitet bruker kanskje reborn dukker som trøst og en måte å uttrykke moderlig omsorg på.

Andre er bare fascinert av den imponerende håndverkskunsten og designet som går inn i å lage dukker som ser så ekte ut. En velutført reborn baby med alle de perfekte detaljene er et kunstverk i seg selv.

Noen samler også på reborn dukker på grunn av verdistigningen unike og sjeldne eksemplarer kan ha. De beste dukkene fra anerkjente reborn artister kan selges for titusenvis av kroner.

Uansett hva som er grunnen, så trekker disse babyene som ser helt levende ut til seg mange beundrere over hele verden. Det er ikke vanskelig å bli forelsket i dem med den fine huden, myke kroppen og søte ansiktsuttrykket. Når du holder en reborn baby i armene dine, vil du nesten glemme at de ikke er ekte!

Hvordan velge din første reborn dukke?

Hvis du vurderer å kjøpe din aller første reborn dukke, er det noen viktige ting å tenke på. Det første er å bestemme hvilken størrelse og alder du vil at dukken skal være. Vil du ha en nyfødt, eller en litt eldre baby?

Tenk også på hvilke fysiske egenskaper som er viktig for deg. Ønsker du bestemt hudfarge, hårfarge eller ansiktstrekk? Vil du ha en åpningsbar munn eller ledd på armene og beina? Disse valgene påvirker både utseendet og prisen.

Sjekk også om dukken er laget av vinyleller silikon, da dette påvirker hvor realistisk den føles. Silikon er det mest hud-lignende, men også dyrere.

Når du har bestemt deg for egenskapene du vil at dukken skal ha, er det på tide å velge kunstner eller merke. Her kan du søke etter anmeldelser og eksempler på tidligere arbeid for å finne en stil du liker.

Noen anerkjente reborn dukke merker inkluderer Ping Lau, Bonnie Brown, Andrea Arcello, Nuriecen og mange fler. Det finnes også mer ukjente eller nybegynnere kunstnere som selger til lavere priser.

Uansett hvem du velger å kjøpe fra, pass på at bilder av den faktiske dukken er inkludert, ikke bare eksempler på tidligere arbeid. Slik kan du forsikre deg om at kvaliteten er der før du kjøper.

Med så mange alternativer der ute kan det ta litt tid å velge den perfekte første reborn dukken. Men når du først har bestemt deg og får den i posten, er det hele ventetiden verdt det! Det er ikke noe som å holde din egen nydelige lifelike baby i armene for første gang.

Reborn Dukke Dokumentar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here