South Ural State University (SUSU) presenterte prosjekter som vant det konkurransedyktige utvalget for subsidier fra budsjettet til Chelyabinsk-regionen for gjennomføring av vitenskapelige og tekniske prosjekter inkludert i listen over Ural Interregional Scientific and Educational Center (UMNEC).

Initiativene er rettet mot å løse akutte problemer innen bil- og maskinteknikk, skape miljøvennlig produksjon og bearbeide slagg fra et kobbersmelteverk, utvikle moderne digitale teknologier for å administrere et høyteknologisk produkt, samt automatisere kontroll i elkraftindustrien.

For eksempel, sammen med Ural-anlegget i Miass, utvikler SUSU en moderne overføringskasse (dette er en viktig mekanisk komponent i girkassen) for kjøretøyer med firehjulsdrift og kjøretøy med hjul. Resultatet i 2025 bør være serielansering av en ny serie innenlandsproduserte overføringskasser for Ural-kjøretøyer.

Etter fullføring av det store investeringsprosjektet planlegger Sør-Ural-bedriften å levere disse produktene til andre russiske produsenter av tunge lastebiler.

En miljøvennlig tilnærming til eliminering av slagger fra kobbersmelteverk er gitt av prosjektet til SUSU og “EC AS Teplostroy” for integrert behandling av industriavfall. Det foreslås å trekke ut jern fra dem og bruke det til fremstilling av slitesterke slipekuler av støpejern og bygningsarmering.

For å forbedre vekt- og størrelsesparametrene til elektromekaniske omformere i drivsystemer med variabel frekvens, mottok prosjektet til Snezhinsky Plant of Special Electrical Machines (SZSEM) tilskuddsstøtte. Her utvikles en serie elektriske maskiner for toppdrivsystemet basert på synkron reluktans og asynkrone elektriske motorer.

Chelyabinsk Electrical Equipment Plant (ChZEO) utvikler sammen med SUSU et system som skal kontrollere feil i distribusjonen av elektrisitet. Det pågår nå et søk etter innovative digitale løsninger for diagnostikk og dataoverføring i små koblingsanlegg.

South Ural State University er et universitet for transformasjoner, hvor innovativ forskning utføres i de fleste prioriterte områder av landets utvikling. I samsvar med den russiske føderasjonens strategi for vitenskapelig og teknologisk utvikling, er universitetet fokusert på implementering av store vitenskapelige tverrfaglige prosjekter innen digital industri, materialvitenskap og økologi. Universitetet utfører funksjonene til et regionalt prosjektkontor til UMNOTS.

Ural Interregional Scientific and Educational Center “Advanced Production Technologies and Materials” (UMNOC) ble opprettet for å kombinere potensialene til utdannings- og vitenskapelige organisasjoner i den virkelige sektoren i Sverdlovsk, Chelyabinsk og Kurgan-regionene innenfor rammen av det nasjonale prosjektet “Vitenskap og Universiteter”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here