Trening er et uunnværlig verktøy for diabeteskontroll

En fersk studie viste at å gjøre aerobic øvelser i forbindelse med vektløfting rutiner ville være den ideelle kombinasjonen for å forbedre helsen til de med diabetes. Her forteller vi deg mer om denne oppdagelsen, som kan hjelpe deg å holde deg sunnere når du lever med diabetes.

Hvis du har diabetes, vil du allerede være kjent med de tre grunnleggende elementene for å ta vare på helsen din på daglig basis: et balansert kosthold, trening og medisiner. Mange av mine pasienter er enige om at av disse tre er trening det vanskeligste for dem å innlemme. Noen ganger er det på grunn av mangel på tid, andre ganger, rett og slett på grunn av latskap eller mangel på vane.

Men det har vist seg at trening oppnås med vilje. Bare tenk at du gir deg selv en helsegave hver gang du gjør fysisk aktivitet.

Du kan være mer opptatt av aerobe øvelser, eller du kan være mer tilbøyelig til å løfte vekter og gjøre motstandsøvelser. Det viktige er at du bryter barrieren for latskap og gjør trening til en del av rutinen din, og tenker at det er et viktig element for å kontrollere diabetes , eller forhindre det, hvis du ikke har det.

Men om du foretrekker aerobic eller vekter som en smakssak, er det ideelle å kombinere dem, spesielt hvis du har diabetes. En fersk studie fant at det å kombinere begge typer trening – aerobic og vektløfting – er ideelt når det gjelder å håndtere diabetes.

Blodsukker gir næring til muskler og brukes mer under aerob aktivitet . Vektløftinghjelper på den annen side å bygge mer muskler.

“Det er nesten som å ta to forskjellige medisiner,” sa studieleder Tim Church, ved Pennington Biomedical Research Center i Baton Rouge.

Hvis du har diabetes, er dette en annen grunn til å etablere eller supplere en treningsrutine. Med hensyn til aerobic øvelser, hvis du ikke har mye tid, kan du gå en tur, løpe eller gjøre en aktivitet som underholder deg som skøyter, dans eller sykling.

Når det gjelder vektløfting, er det i hvert fall i begynnelsen viktig at du tar noen forholdsregler og om mulig rådfører deg med en trener eller spesialist som kan veilede deg, for hvis du ikke gjør dem riktig kan du skade deg selv.

Derfor, før du starter øvelser med vekter, ideelt sett:

 • Finn en instruktør som viser deg hvordan du utfører øvelsene riktig.
 • Sett deg mål og følg et treningsprogram sammen med din trener. Han eller hun vil fortelle deg hva som er mest passende i forhold til din alder og din fysiske tilstand.
 • Varm opp og strekk ut før og under treningen.
 • Vær veldig forsiktig med de tyngre løftene. Når du gjør dem, vær forsiktig med at det alltid er noen som ser på deg.
 • Hold ryggen rett mens du løfter vekter.
 • Bruk riktige løfteteknikker mens du bærer eller flytter vekter fra ett sted til et annet i treningsstudioet eller rommet der du trener.
 • Bruk sko med god trekkraft.
 • Sørg for at vektutstyret du skal bruke er i god stand.
 • Ikke gisp inn og ut eller hold pusten når du løfter tunge vekter, da dette kan føre til at du besvimer og mister kontrollen over vektene. Det riktige er å drive ut luft når du løfter vekt.
 • Hvis du føler smerte for øvelsen og unngå det i noen dager. Prøv deretter å gjøre det igjen, men med mindre vekt.
 • Ikke prøv å løfte mer vekt enn du kan håndtere.

Bli oppmuntret til å innlemme nye sunne vaner i livet ditt for å bedre håndtere diabetesen din. Det er bevist at fysisk trening ikke bare hjelper deg med å kontrollere diabetes, men også andre forhold som overvekt og hjerteproblemer . I tillegg forbedrer det søvnen og reduserer stress . Trenger du flere grunner?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here