Skumle møter med romvesener

I 1961 ble en av Amerikas mest kjente, og den aller første oppblåste, saken om bortføring av romvesener spredt. Den er kjent som historien til Betty og Barney Hill, som kjørte i bilen sin da de mener de så et flyvende objekt som lignet på en sigar. De ble bortført, og de neste to timene er ukjente for paret. Etter å ha sett objektet befant de seg plutselig 60 kilometer lengre ned i veien og to timer hadde gått. De husker lite eller ingenting fra hendelsen.

Senere har slike historier blitt populære, og mange rapporter har blitt avvist med klare bevis, mens andre faktisk har svake beviser for at hendelsen skjedde. Vel, kanskje ikke i bortføringssaker, men observasjoner av ukjente objekter. En kjent sak er to tvillingsøstre som mener de har blitt bortført av romvesener gjentatte ganger, helt siden de var fem år gamle. De påsto at de så et lys, før romvesnene kom inn på rommet deres og tok dem ombord på skipet. Jentene kalte mennene for De Skallede Menn.

Bortføringssaker er ikke bare oppspinn fra mennesker som håper på litt publisitet og anerkjennelse. Også blant kjendiser og politikere har det vært innrømmelser om bortføring av romvesener eller møter med romvesener. Den russiske politikeren Kirsahqdefault (1)n Llyumzhinov har flere ganger uttalt om møtet han hadde med “de gule mennene” i 1997. Han mener han ble bortført av dem, og at de hadde en form for utveksling av ideer: en felles forståelse, mer enn kommunikasjon. Denne mannen har vært president av en russisk republikk i 17 år, samt president av den globale sjakkorganisasjonen de siste to tiårene og har god kontakt med Putin. Betyr det at vi skal legge oss flate for romvesenhistorier? Kanskje ikke før vi har flere konkrete bevis.

Romvesener er et spennende og nysgjerrig tema for mange, og historier om bortføringer og møter er svært vanlige verden rundt. Selvfølgelig inneholder alle en god dose underholdning, og sanne eller ikke, er det ihvertfall fascinerende å tenke på om det er annet liv der ute, som kanskje kikker ned på oss.