Er du nysgjerrig på hva som befinner seg “der ute”? Kikker du ofte opp på stjernehimmelen og analyserer stjernebilder, eller prøver å finne ulike stjerner? Det gjør vi også, og derfor er vi her for å gi deg all informasjon du trenger om verdensrommet og forskningen i det ytre rom. Enten du er på leting etter fakta, stjernekart eller råd om fotografi av nattehimmelen, deler vi det. Vi ønsker at alle og enhver skal få tilgang til informasjon om nye oppdagelser i rommet og grunnleggende allmenn viten om hva vi allerede vet.

Til i dag har enda ingen nordmenn vært i verdensrommet, og ingen kan holde tittelen astronaut. Kanskje DU blir den første? Vi dekker stegene det tar for å nå drømmen om å bli astronaut, og hvordan kanskje du blir den første nordmannen der ute. Norge har sin egen romstasjon, og vi har blitt tildelt en pris fra NASA med det fantastiske arbeidet IRIS har utført for oss. I Norge er det fortsatt pioneertid for utforskning av rommet, noe vi syns er veldig spennende.

Ta en titt på vår oversikt over solsystemet vårt, eller hva sannsynligheten for at det finnes liv der ute er. Vi ønsker å dele all informasjon på en lettvint og oversiktlig måte, slik at du skal bli en entusiast om verdensrommet. Bloggen vår er også hyppig oppdatert og full av nyttige lenker og informasjon. Hvor kommer den neste solformørkelsen? Burde man virkelig henge seg på trenden om å kjøpe en stjerne? Hva med Solen, kunne vi levd uten den?

Vi ønsker deg en utenomjordisk og fantastisk reise med oss gjennom tid og rom, gjennom teorier og fakta, sannsynligheter og bevis. Så langt kjenner mennesket til mindre enn 5 % av universet, men for hvert år dekker forskerne stadig mer. Utstyret og sannsynligheten for å oppdage mirakler har aldri vært bedre!