Kunne vi overlevd uten solen?

Dersom du plasserer en varm kopp kaffe i kjøleskapet, ville den ikke umiddelbart blitt kald. På akkurat samme måte, dersom Solen plutselig ville brent ut (noe som faktisk er fysisk umulig, forresten), ville Jorda forholdt seg varm, i hvert fall for en stund. Selv om det er umulig å si akkurat hva som ville skjedd om vi hadde mistet sentrum av solsystemet vårt, som Jorden og alle andre planteters eksistens avhenger av, finnes det en god mengde sannsynligheter. Selvfølgelig ville alt bli mørkt 9 minutter senere. Dersom det hadde vært natt hvor vi befant oss, ville månen mistet lyset, ettersom den kun reflekterer sollys, sun-754340_960_720og ikke stråler ut lys på egen hånd. Det samme gjelder mange andre stjerner som kun er en refleksjon av solens lys.

Aller først, dersom solen ville ha forsvunnet, ville alle planeter, asteroider, kometer og andre objekter mistet omløpet vår, og flydd avgårde på en strak linje inn i verdensrommet. Noen planeter ville kanskje ha en interaksjon med hverandre, eller bare flyte gjennom rommet i tusenvis av år før vi til slutt støtte på et annet system eller objekt. Uten Solens varme, ville det blitt mye kaldere. Heldigvis klarer Jorden å holde på en stor del av varmen sin, så menneskeheten ville ikke ha frosset i hjel med en gang. Forskere antar at temperaturen ville ha sunket til rundt -18 grader i løpet av en uke, og ned til -73 grader på ett år.

Atmosfæren ville også falle inn i Jorden, og etterlate dype spor av sterk radiasjon på reisen gjennom verdensrommet. Deretter ville de første lagene av havene fryse, selv om havbunnen fortsatt har hundrevis av år igjen i flytende form før Jorden ville oppnå en gjennomsnittstemperatur på -240 grader. Mennesker kunne derfor teoretisk sett ha kunne overlevd i ubåter i generasjoner på de dypeste punktene i havet.