Hvordan kan man få jobb hos NASA?

NASA har flere stillinger enn bare astronauter, selv om det kanskje er det mest fristende for mange når de tenker på den amerikanske romstasjonen. De har også behov for forskere, ingeniører, IT spesialister, geologer, spesialister innen menneskelige ressurser, skribenter, teknikere og mange flere spesialister innen ulike felt. De tilbyr også lærlingeprogrammer for studenter om sommeren, samt lærlingeplasser for utvalgte. For å bli tatt inn under NASA behøver man å ha en god grad i et av de relaterte feltene nevnt før, samt flere års erfaring innen feltet man har utdannet seg i. Det er også viktig å virkelig være god – kanskje til og med best – innen sitt felt.

For å bli en astronaut hos NASA må man også være utdannet, innenfor ingeniøryrket, biologisk vitenskap, naturvitenskap eller matematikk. Dersom man ikke har minst en bachelorgrad i en av disse, må man ha hatt flere år i militærtjeneste, og man har muligheten til å søke gjennom U.S. Armed Forces. Både Armstrong og Aldrin hadde begge være flyvere i det amerikanske militæret i en årrekke før de ble med på den første måneferden.

I tillegg må man minst ha 20/20 syn, en høyde på mellom 157 cm og 190 cm, samt et blodtrykk som ikke overstiger 140/90. Formen må selvfølgelig være på topp, for det koster veldig mye NASA_Neutral_Buoyancy_Laboratory_Astronaut_Trainingå avbryte en romferd på grunn av et medisinsk problem. For å bli testet innenfor de ulike kriteriene blir astronauter under opplæring utsatt for en rekke tester. Fleksibilitet, samarbeidsevner og en iver etter å lære er noen av nøkkelegenskapene de er på jakt etter.

Selv om man kommer seg gjennom den harde treningen, er man fortsatt ikke en astronaut. Etter to år med grunnleggende trening er man klassifisert som “astronautkandidat”. Disse kandidatene mottar generell opplæring i et klasserom om International Space Station og romferder. Deretter må de gjennom fysiske øvelser hvor de blir utsatt for høye og lave trykk i atmosfæren, sitte i en roterende stol (også kjent som “spykometen” og få opplæring i russisk språk – bare for å nevne noen. Og selvfølgelig, man må være amerikansk statsborger for å jobbe hos NASA.